Parchet masiv si stratificat, accesorii si montaj

Pardoselile din lemn celebrează căldura, şarmul stilului şi tradiţiei într-o gamă ce reuneşte stilul tradiţional cu cel contemporan.

Indiferent de alegerea tipului de parchet, (laminat, masiv sau triplu si dublu stratificat), EVESICRAN Suceava vă oferă accesorii (chituri, lacuri, adezivi, uleiuri, profile),solutii de intretinere,cat si montaj profesional.

Parchetul laminat a devenit azi cel putin la fel de popular ca si parchetul masiv deoarece necesita o intretinere scazuta si are un pret mult mai accesibil. Parchetul laminat are la baza un strat de fibra de lemn HDF, un strat care ii determina decorul, si un strat de melamina care ii confera rezistenta la trafic.

Pe langa calitatile sale estetice, parchetul laminat are o rezistenta foarte mare la impact, zgariere sau la actiunea agentilor chimici, este un bun izolator termic si fonic, este ignifug, antiseptic si se curata foarte usor.

Numele de parchet triplu stratificat se datoreaza faptului ca acest tip de parchet se prezinta sub forma unor panouri formate din 3 straturi de lemn imbinate cu ajutorul unor adezivi speciali, astfel:

  1. Strat superior din lemn nobil autohton sau exotic de 3.5 mm
  2. Strat de mijloc din lemn de rasinoase de 8 mm
  3. Strat inferior din lemn de rasinoase de 3.5 mm

Parchetul triplustratificat se monteaza usor datorita sistemului clic, se poate instala in spatiile incalzite prin pardoseala, este demontabil si este deosebit de rezistent. Placile de parchet stratificat sunt foarte asemanatoare cu parchetul masiv, avand o durata de viata de cel putin 25 de ani.