Cand vine vorba despre linoleum, majoritatea romanilor au in fata ochilor materialul sintetic care, din motive financiare, a inlocuit parchetul din blocurile ultimilor ani ai comunismului glorios.

Situatia nu e cu nimic mai fericita azi, cand sub aceasta titulatura comerciantii ofera cumparatorilor o gama variata de musamale, viniluri ori alti compusi sintetici, fara a-i pune  in tema asupra a ceea ce cumpara de fapt.

Putini stiu ca linoleumul e un material natural, a carui materie prima e inul. Iar celor pe care ii intereseaza cu adevarat sanatatea, confortul si eleganta caminului lor le spunem ca au la dispozitie o varianta de linoleum 100% natural, singurul producator care se poate lauda cu o atare reusita fiind liderul mondial al domeniului, Forbo Flooring Systems.

Ingredientele linoleumului natural FORBO

– Ulei de seminte de in:

Materia prima pentru producerea linoleumului, uleiul de in, e obtinut prin presarea semintelor plantei. Oxidarea uleiului creeaza o masa groasa si elastica, numita si ciment, ce sta la baza linoleumului.

– Rasina:

Rasina e un agent de legatura care, impreuna cu uleiul de in, confera linoleumului rezistenta si flexibilitate.

– Faina de lemn:

Faina de lemn provenita din paduri controlate e folosita pentru legarea pigmentilor, asigurarea stabilitatii cromatice si optimizarea netezimii suprafetei. De aici rezida secretul culorilor intense si vibrante ce caracterizeaza linoleumul Forbo pe toata durata de viata a acestuia.

– Calcar:

Calcarul, pisat foarte fin, e folosit pentru obtinerea densitatii specifice a linoleumului.

– Pigmenti:

Culorile cele mai frumoase sunt create folosind pigmenti ecologici. Pigmentii Forbo nu contin prin urmare metale grele precum plumb si cadmiu.

– Iuta:

Iuta naturala se foloseste ca strat suport pe care se aplica cimentul de linoleum.

O pardoseala de calitate se remarca prin doua aspecte importante: rezistenta la trafic intens si capacitatea de a-si pastra cat mai mult timp aspectul proaspat, fara a implica insa folosirea unor substante agresive pentru curatare si intretinere.

Dezvoltat special pentru linoleum, Topshield este un finisaj pentru suprafata in doua straturi, pe baza de apa, care protejeaza pardoselile pastrandu-le aspectul initial si facilitand mentinerea lor optima de-a lungul anilor. In plus, are meritul de a fi singurul finisaj natural din lume, fapt ce subliniaza o data in plus importanta acordata de companie dezideratelor ecologice.

Topshield – Un scut foarte eficient impotriva murdariei si uzurii.

  • – Mentine proprietatile estetice deosebite ale linoleumului Forbo.
  • – Sistem ecologic, pe baza de apa.
  • – Rezistenta la pete si chimicale.
  • – Permite renovarea totala si eliminarea petelor, marind durata de exploatare a pardoselii.
  • – Solutie simpla si eficienta de curatare, intretinere si renovare a linoleumului Forbo, in combinatie cu sistemul Forbo FloorCare asigura proprietatile bacteriostatice ale linoleumului Forbo, chiar si impotriva MRSA (stafilococul auriu).
  • – Aspectul semi-lucios asigura o senzatie de prospetime si curatenie pardoselii.
  • – Nu necesita tratare initiala cu polimeri – dupa instalare se curata normal.
  • – Mai putine operatiuni de curatare si intretinere insemna reducerea costurilor de exploatare. – Disponibil pentru toate variantele din gama Marmoleum, Walton si Artoleum.

Global 3 incorporeaza cele 3 branduri de linoleum Forbo, fiecare fiind identificata intr-un mod specific. De la aspectul marmorat pana la culorile simple si robuste ori modele contemporane socante, fiecare colectie ofera o schema cromatica completa, ce face linoleumul optiunea ideala pentru orice mediu.

Marmoleum, cel mai cunoscut brand mondial de linoleum, reproduce structura clasica a marmurii intr-o textura mai accentuala sau mai pala si e disponibil in trei modele diferite (Vivace, Real, Fressco) si nu mai putin de 88 de culori.

Unde le putem folosi?

Desi fiecare colectie de linoleum Forbo e diferita de celelelte, toate sunt adecvate pentru utilizarea in numeroase spatii si medii, incluzand deopotriva zone cu trafic mai redus si intens. Totul depinde pur si simplu de propriile dumneavoastra dorinte functionale si estetice. Indiferent de natura spatiului pe care il aveti de amenajat, linoleumul Forbo va arata bine si isi va pastra calitatile estetice multi ani de aici incolo: sali de conferinte, clase, birouri, vestiare, cladiri publice, coridoare, bucatarii, scari, zone destinate receptiei, spitale ori alte spatii cu trafic intens.

Flexibilitate garantata!

Odata instalat, linoleumul Forbo nu mai necesita decat o intretinere regulata obisnuita pentru a-si pastra aspectul placut si functionalitatea. Totusi, uneori se doreste o pardoseala capabila de adaptari periodice, probabil in vederea unor extinderi ale cladirii respectiv unor dezafectari ori relocari a echipamentului. Venind in intampinarea acestor deziderate, Forbo ofera o selectie de culori garantate pentru 8 ani: daca montati astazi, nu mai aveti nicio grija pana in 2022 chiar daca aveti in vedere o serie de instalari si reinstalari. Colectia Authentic are o grosime de 2,5 mm si consta dintr-o paleta cromatica bine echilibrata, ce insumeaza 24 nuante, provenita din variantele Marmoleum Real si Fresco. Solutii complete Gama Global 3 indeplineste toate cerintele estetice si functionale: pe langa versiunile standard, va ofera si o serie de pardoseli proiectate pentru solicitari tehnice si de confort speciale. De la stratul suport pana la finisaj, fiecare sistem Forbo e menit reducerii efortului si timpului si asigurarii calitatii, consistentei si responsabilitatii definitorii pentru un furnizor de incredere.