Flotex – mocheta bionica

Tehnologia bionică presupune transpunerea în practica inovatoare a unor metode, sisteme și soluții prin care natura a devenit mai eficientă, mai rezistentă, mai capabilă să evolueze. Acest transfer de tehnologie ”inventată”de plante și animale ajută la creearea unor produse cu un grad înalt de optimizare, fiind practic vârful de lance în cercetare și în producția materialelor de top. Un exemplu clasic este dezvoltarea unor suprafețe care resping apa și murdăria,precum frunzele de lotus.

 

Mocheta | Mocheta trafic intens

Flotex nu este nici material elastic, nici textil, prin structura sa unică reușind să combine calitățile cele mai bune ale ambelor elemente, care îl fac adecvat pentru utilizarea în medii diferite, cu cele mai solicitante condiții. Cele aproximativ 80 milioane de fibre de nylon 6.6 pe care le conține un metru pătrat de Flotex au rezistența bambusului, creând în plus confortul unei suprafețe moi, cu o cromatică ce poate fi întâlnită doar în natură, obținută prin tehnologii speciale de imprimare. Silențiozitatea este similară unui covor datorită stratului de bază care absoarbe sunetele, protejând atât la zomotele de dedesubt, cât și la cele de impact, care sunt reduse cu mai bine de 20 dB. Rezistent la alunecare atât în mediu uscat, cât și umed (clasa R13), imită metode de aderare similare celor întâlnite la picioarele șopârlelor gecko, ceea ce îl face util atât pentru suprafețe plane, cât și pentru rampe. Precum albinele care colectează și distribuie polenul pe drumul dintre flori, suprafața Flotex atrage și adună praful fin din aer, eliberându-l doar la acțiunea unui proces simplu de curățare.

Mocheta Flotex

Practic, Flotex este un materialul textil de înaltă tehnologie, care oferă performanțe bionice, disponibil atât în role, cât și în dale. Este un produs unic pentru pardoseli, care combină caracteristicile unei acoperiri elastice de calitate, rezistente la uzură, cu căldura, confortul și aspectul unui covor de înaltă calitate, cu tonuri de culoare obținute digital care au ca rezultat imagini vibrante, spectaculoase, aproape fotografice. Astfel, pot fi obținute imagini 3 D incredibile, uneori cu efect “trompe d’oeil”, reprezentând o plajă cu pietriș, o pătură de mușchi de copac sau orice alt model care poate fi obținut personalizat, la comandă.

 

pecificatii mocheta flotex

Performanţă pentru viaţă:

– BONDED NYLON 6.6

– peste 80 de milioane de fibre pe m²;

– 100% rezistenta la apa;

– rezistenta la deteriorare si foarte stabila;

– suprafata netedă si confortabila

– calda pentru picioare,

– rezistenta la alunecare (atat umedă şi uscată)

– proprietăţi acustice excelente de până la 20dB

– rezistenta la foc

– antistatica

Mocheta Flotex ieftina